[Skip to Content]

Luleå Hockey hästen levererade

25 mar 2017

Det blev många glada delägare som fick kliva in i vinnarcirkeln när rikstravets Luleå Hockey-häst Jim Sånna gjorde processen kort med sina motståndare.

I sulkyn satt den stora Luleå Hockey supportern, Ove A Lindkvist:
- De hade fått döda mig i dag för jag skulle bara vinna, sa en märkbart glad segerkusk efteråt.

Jim Sånna fick ett perfekt lopp i andra par utvändigt och utan skor på framfötterna dansade han undan till en smått överlägsen seger.

Ove A Lindqvist inledde tävlingsdagen genom att vinna med Jesper R Nilsson-tränade Global Ultimate. Här har hemmatränaren ett intressant löfte för framtiden för treåringen visade fin uppfattning under vägen och fortsättning lär följa.

Premier Kronos hade ett fantastiskt fint 2016 och visade direkt i årsdebuten att han vill vara med och leka även i år. I ett hädelserikt och ryckigt lopp såg åttaåringen egentligen aldrig segerfarlig ut men levererade som vanligt stort sista 300 metrarna och segern blev säker in mot mål. Gabriella Laestander tränar och Bert Pettersson äger.

Petter Lundberg och Sandra Eriksson har tagit en snabb avstickare till Dubai för att uppleva det gigantiska galopploppet Dubai World Cup på plats. En upplevelse som säkert inte blev mindre roligt när de fick rapporter om att deras Juno F vunnit tillsammans med Jenny Engfors. Jenny gav det spurtstarka stoet en perfekt resa i ryggen på favoriten Highland Q Sister och hade bästa spurtkrutet till slut.

Umåkers Malin Viklund satte sedan punkt för tävlingsdagen genom att vinna de två avslutande loppen med amatörtränade Tahita Frontline (Kicki Axelsson) och Klara Rigas (Ola Johansson).

Med Thaita Frontline var segerreceptet ledning från start till mål och medan Klara Rigas fick spela ut speeden in på upploppet efter att ha skuggat ledande Louise Lane F runt sista sväng.

 

I övrigt noteras: Att det blev seger för norska gästen Valle Teddy körd av Lisa I Johanessen som inte gjorde den långa resan förgäves. Valle Teddy skötte sig fint till skillnad från flera av sina konkurrenter och Lisa I Johannessen serverade sin adept en fin resa, mestadels på innerspår till en säker seger.

Don Juan Sisu inledde karriären lovande men fick det sedan lite svårare att vinna, utan att på något sätt vara dålig. Nu blev det en övertygande seger direkt i årsdebuten och man kan konstatera att Mauri Jaara inte slarvat med vinterträningen.

Faks Kevin tog 12 segern i 20 starten med det var inte utan dramatik. Faks Kevin var rejält laddad och tog några riktiga bocksprång ur volten i galopp. Skickligt understödd av sina ständiga vapendragare Janne Norberg kom dock Faks Kevin på bättre tankar rätt snabbt men fick positionen utvändigt om ledaren. Fick dessutom speediga Lill Evert kloss i rygg runt slutsvängen men visade upp mod och kampvilja upploppet ner till knapp seger.

Robert Dunder satte dit en knall genom att avla maiden med Lou Dana som höll farten bäst efter en smygresa med lycka i sista sväng.

 

 

 

Fler nyheter

12 december 2017

Extra tävlingsdag till Boden

Boden får en extra tävlingsdag den 1 januari 2018 Bro...
7 december 2017

Ovisst om championstriden

Ove A Lindqvist tog en dubbel och knaprade in på ledande Ulf...