[Skip to Content]

Trippelseger till Wikström

19 mar 2017

Skellefteamatören Peter Wikström hade en trevlig söndag och satte dit tre vinnare under breddtravet.


- Mycket trevligt, har kanske hänt tidigare men inte många gånger. Hästarna var mycket bra! Wikströms trippel inleddes med amatörtränade Loke Faks (Susanna Grahn) som höll undan i en tät slutstrid mot Katla Kiro.

Sedan var det dags för Lage Berglund-tränade Citadelle som serverades ett perfekt lopp i andra par utvändigt och nästan exploderade när anfallsordern kom runt slutsvängen.

Wikströms tredje vinnare var gamla kämpen Made At Home som var segerlös under 2016 men nu åter visade fina takter efter tidigt avancemang till täten.

Lärlingen Jenny Engfors var även hon på hugget och tog en snygg dubbel genom att vinna med Sulaimaan O.K. som avlade maiden. Sexåringen överaskade genom att visa upp en startsnabbhet som varit väld dold tidigare och släppte sedan ingen över bron. Jenny vann även med Inbyprinsen som tackade för en spårsnål resa genom att hålla farten bästa av alla till slut.

Skafferbest inledde sin karriär mycket lovande med 3 segrar på fyra starter. Men sedan har det gått tyngre och åttaåringen var i fjol segerlös. Kanske kan 2017 vara året då det vänder för att det blev en seger med mersmak. Trots en tuff öppning höll Skafferbest farten föredömligt och kontrade till seger upploppet ner för Jami Mikkonen .

Per Gustafsson serverade amatörtränade Kvikken ett perfekt lopp, mestadels i andra par utvändigt och hade bästa spurtkrutet i en annan tät slutstrid.

I övrigt noteras att Umåkers Jonatan Carré lyckades med bedriften att vinna montélopp och sulkeylopp samma tävlingsdag. Under sadeln var segerhästen Ivanohoe Spirit och i sulkeyloppet var Sweet Orphean Boy totalt överlägsen och Carré kunde i god tid före mål lyfta benet (!) i dagens segergest.

DZ

 

Foto: Ola Westerberg

Fler nyheter

12 december 2017

Extra tävlingsdag till Boden

Boden får en extra tävlingsdag den 1 januari 2018 Bro...
7 december 2017

Ovisst om championstriden

Ove A Lindqvist tog en dubbel och knaprade in på ledande Ulf...