[Skip to Content]

Easy Tiger glänste i comeback

5 feb 2017

Dagen före V75 i Boden var han med om en våldsam olycka. Idag var han tillbaka som en vinnare på Bodentravet. Easy Tiger Pellini är en häst utöver det vanliga.

Det var riktigt obehagliga scener i somras, dagen före V75, när Easy Tiger Pellini gick i backen och blev liggandes tillsynes livlös. Men den nu 5-åriga Ready Cash-avkomman har repat sig och imponerade stort i comebacken för firma Eriksson/Lundberg.

Sandra Eriksson lämnade tredje par utvändigt cirka 800 meter från mål och utklassade sina konkurrenter.
– Det här är verkligen en häst utöver det vanliga och är väldigt speciell att jobba med.  Det här känns fantastisk kommenterade Eriksson efter segern. Petter Lundberg tränar.

Patricia Bishop är hårt som flinta och torskar sällan en upploppsstrid häst mot häst. Callela Colibri stred länge tappert i ledningen men sista biten in mot mål blev stenkrossen från Mockträsk för svår att stå emot. Plusbetyg till båda.

Amatörtränade Mystic Accident har hittat en hysterisk formtopp och tog enkelt tredje raka segern efter tidig ledning och lugnt fösta varv. -Fast jag tror nog han är så här bra egentligen. Nu har han fått vara hel och frisk en längre tid och då fått utdelning på sin kapacitet, kommenterade delägaren och tränare Stefan Lundmark efter segern.

I V4-avslutningen fick favoritspelana hjärtat i halsgropen när Smooth Criminal slog på en galopp bakom startbilen. Körande Janne Soronen satt dock lugn i båten och kunde runda hela fältet till en ganska enkel seger. Imponerande!

Tapio Kajala har ofta väldigt god utdelning när han gästar Boden. Denna eftermiddag inget undantag när Valnes How Lovely segrade i lägsta klassen.

Fuxiga fransyskan Crown Ecus ger intrycket av att vara mer stark en snabb och dagens uppgift med spår 8 bakom bilen över sprinterdistans kändes på förhand iskall. Men tack vare hårt tempo framme i täten visade sig ändå styrkan bita bästa idag och favoriten Tigerfeet Dynamite kunde avväpnas i tid. - visst är hon mer stark än snabb men det underlättade såklart att de häll tempot uppe idag, sa körande John Östman.

Stålville är en annan stark rackare som hittat en extra växel på slutet med 3 segrar på de 4 senaste starterna. Visade upp bra löpskalle också när han höll konkurrenterna bakom sig i tät slutstrid.

Hanna Olofsson har alltid haft höga tankar om Tripel Crown men skador har satt stopp för talangens framfart på tävlingsbanorna. Nu har dock hästen fått vara hel och fräsch och då kom också första segern i karriären efter avancemang till ledningen med varvet kvar. - Vi satt egentligen ganska bra där i andra par utvändigt men när Ulf Ohlsson kom farande ville jag vara med. Det gick ju bra den här gången, kommenterade Hanna Olofsson

Piteåamatörerna Annalena och Per Lindqvist visade upp ett fint nyförvärv i stoet Finnskog Prada som slog till med seger direkt i sin nya regi, trots punktering. - Ett riktigt lyckoköp måste jag säga. En fantastiskt fin häst på alla sätt och vis kommenterade kusken Annalena Lindqvist efter segern.

Avslutningsvis visade montéspecialisten Forastero och Ida Lantto att det går bra även med sulkylopp när de sköljde över sina konkurrenter med ett vasst slutvarv.

 

 DZ

 

 

 

 

Fler nyheter

12 december 2017

Extra tävlingsdag till Boden

Boden får en extra tävlingsdag den 1 januari 2018 Bro...
7 december 2017

Ovisst om championstriden

Ove A Lindqvist tog en dubbel och knaprade in på ledande Ulf...