[Skip to Content]

Jerker till Paris

1 feb 2017

Hallå där Jerker Bjurman: 

Norrtravs senaste tillskott på tränarfronten som återigen får backa baskern och göra resan Skråmträsk-Paris då hans Katla Kiro blivit uttagen som en av fyra representanter till kallblodsloppen på Vincennes.


För två år sedan fick du göra samma resa med Ängskalla, vad var det som lockade att prova igen?

Har man varit där en gång så vill man dit igen. Det kostar tid, möda och pengar. Men det värt! Det här är minnen som kommer finnas kvar livet ut och det är väl lite därför man håller på med detta. Det är en fantastisk resa. Förra gången visste jag ingenting av vad jag hade att förvänta mig. Allt var bara spännande. Nu ska jag njuta och koppla av på ett annat sätt. Det ska bli väldigt roligt!


Vad minns du från förra resan?

Att det var en riktigt, riktigt häftig upplevelse. Jag fick hänga på Jan-Olof Perssons rutinerade personal och såg mycket hur de arbetade med hästarna. Vi höll på och pysslade på med hästarna i princip hela tiden och så blir det nu också. Det låter såklart som en självklarhet men det handlar mycket om att pyssla på och gulla och se till att de får i sig tillräckligt mycket vätska för att prestationen ska bli så bra som möjligt.


Loppen i Paris avgörs 19 och 23 februari, när bär det av för Katla Kiro till sydligare bredgrader.

Hon åker härifrån Skråmträsk nästa söndag och resan till Paris tar tre dagar. Hon får dessutom med sig Anna Jakobsson under vägen som kommer se till att allt går så bra som möjligt. Sedan tar jag hela familjen med mig och flyger ner. Fast ungarna vet inget ännu.... Det får bli en överraskning!

 

Stort Lycka Till!!


DZ

Fler nyheter

12 december 2017

Extra tävlingsdag till Boden

Boden får en extra tävlingsdag den 1 januari 2018 Bro...
7 december 2017

Ovisst om championstriden

Ove A Lindqvist tog en dubbel och knaprade in på ledande Ulf...