[Skip to Content]

Orkide C.D. fixade V75-seger

26 nov 2016

Rosviksamatören Cathrine Bergström upplevde sitt livs dag på en travbana när hennes Orkide C.D. spurtade hem segern i Diamantstoets final på Solvallas V75-tävlingar.

Körande Torbjörn Jansson prickade starten perfekt och hittade snabbt ner i rygg på betrodda Pandora Face och Adrian Kolgjini som valde att dra på för fullt runt sista svängen.

Tillslut var det bara den lilla Rosviks-hästen som förmådde att haka på och kort före mål var superskrällen ett faktum.

– Ofattbart, det händer inte. Vi åkte ned som en kul grej och det här får man kanske aldrig mer vara med om, sa en bubblande glad Cathrine Bergström i vinnarcirkeln efter mål.

Några timmar efter loppet har amatörtränaren från Rosvik fortfarande svårt att förstå vad som egentligen hände.
- Ja, man tror inte det är sant. Jag är helt slut! Egentligen skulle vi inte anmäla för att vi tyckte det var för tufft och trodde heller inte att vi skulle komma med i loppet.
- Men vi anmälde och jag kände att jag ville bjuda min son på den här upplevelsen. Att få åka ner och vara med på V75 på Solvalla och jag är såklart oerhörd glad att vi nu bestämde oss för att göra det, att vi är lite tokiga för det här ska ju egentligen inte vara möjligt, säger Cathrine Bergström.

Segern var värd hela 200.000 kronor och Orkide C.D. har nu en knapp halv miljon kronor på kontot. Som så många andra talanger i norr är Orkide C.D. skolad i Vitsands populära 2-åringsserie.

Norrtrav säger stort, stort grattis till hela kretsen runt Orkide C.D!

Cathrine, Johan, Fredrik och Karl-Erik Bergström!

 

 

 Foto: Kanal75

 

Fler nyheter

12 december 2017

Extra tävlingsdag till Boden

Boden får en extra tävlingsdag den 1 januari 2018 Bro...
7 december 2017

Ovisst om championstriden

Ove A Lindqvist tog en dubbel och knaprade in på ledande Ulf...