[Skip to Content]

Christian och Hanna i Rikstravet

14 sep 2016

Det blir Hanna Olofsson, Boden och Christian Månsson, Skellefteå som blir Norrtravs representanter i den populära tävlingen Rikstravet


14 stall, 14 lag, 28 hästar. Nu är årets 14 tränare i Rikstravet team SHL klara. 3 oktober klockan 12.00 släpps andelarna och 1 december startar tävlingssäsongen. Släpp sargen och kom in i matchen – nu kör vi!

Rikstravet har inför årets säsong gått samman med SHL och skapat Rikstravet team SHL, där du inte bara får två fina hästar att följa utan även kan stötta ditt favoritlag i SHL. Varje stall är kopplat till ett SHL-lag och aktiviteter på både travbanan och hockeyarenan är att vänta. Oavsett om du är trav- eller hockeyfantast, eller både och, så ska Rikstravet team SHL erbjuda spänning, gemenskap och delaktighet i en fartfylld mix av både travsport och ishockey.

Liksom under fjolårets säsong kommer varje stall att ha två hästar, i år tränade av samma tränare, och varje stall är indelat i 1 500 andelar á 500 kronor styck. Nu är det klart vilka tränare som ska representera de olika stallen.

Tränare Rikstravet team SHL 2016/2017:

Stall Tränare
Stall Brynäs Erik Lindegren
Stall Djurgården Ulrika Wällstedt
Stall Frölunda Johan Untersteiner
Stall Färjestad Peter Strömberg
Stall HV71 Claes Svensson
Stall Karlskrona Thomas Madsen
Stall Leksand Kajsa Frick
Stall Linköping Oskar Svanberg
Stall Luleå Hanna Olofsson
Stall Malmö Joakim Lövgren
Stall Rögle Thomas Uhrberg
Stall Skellefteå Christian Månsson
Stall Växjö Anders Zackrisson
Stall Örebro Juhani Partanen


Andelarna kommer att släppas måndag 3 oktober klockan 12.00 och finns då till försäljning både via rikstravet.se och hos ATG-ombuden. Försäljningen pågår till 30 november och dagen efter, torsdag 1 december, startar tävlingssäsongen. Summan av varje stalls tio bästa starter sett till intjänade pengar räknas i tabellen och det stall som toppar tabellen vid tävlingssäsongens slut den 30 juni kommer att få 150 000 kronor att arrangera en härlig segerfest för.

Efter tävlingssäsongens slut kommer också en summa motsvarande 5 % av det som samtliga hästar i Rikstravet team SHL sprungit in under säsongen att skänkas till travsportens ungdomsverksamheter och en lika stor summa att skänkas till SHL-klubbarnas ungdomsverksamheter.

Korta fakta om Rikstravet team SHL

  • 14 stall, ett per lag i SHL, med en tränare och två hästar.
  • 1 500 andelar i varje stall. Varje andel kostar 500 kronor och detta är en engångskostnad för hela säsongen.
  • Andelssläpp måndag 3 oktober klockan 12.00. Andelar går att köpa både på rikstravet.se och hos ATG-ombud. 
  • Tävlingssäsongen är 1 december 2016 - 30 juni 2017.
  • Efter avslutad säsongs säljs samtliga hästar på auktion.
  • En summa motsvarande 5 % av det som hästarna sprungit in kommer att skänkas till ungdomsverksamheterna inom både travsporten och SHL.

Fler nyheter

12 december 2017

Extra tävlingsdag till Boden

Boden får en extra tävlingsdag den 1 januari 2018 Bro...
7 december 2017

Ovisst om championstriden

Ove A Lindqvist tog en dubbel och knaprade in på ledande Ulf...