[Skip to Content]

Ovisst om championstriden

7 dec 2017

Ove A Lindqvist tog en dubbel och knaprade in på ledande Ulf Ohlsson i chapionstriden.

Oves kalla segervapen detta lunchtrav var Skaane Jo (Susanna Grahn tränar) och Hustvet Lyn (Tomas Lundsten). Skaane Jo såg ut att trivas på Bodens nyisade bana och serverades ett lopp i andrz par utvändigt. När attackerna kom på sista långsidan valde Ove att sitta kvar i andra spår och lita på turen. Det var ett vinsgivande drag för in på upploppet uppenbarades luckan och Skaane Jo gick undan till enkel seger.

Hustvet Lyn och Blixten E.S. var omöjliga att skilja åt när mållinjen kom och fick dela på segern. Länge såg det ut som Hustvet Lyn (Ove A) skulle fixa segern från ledningen med sent om sider fick Per Gustafsson full fart på Bilxten E.S. som han fram till delad seger i sista steget.

Clear Eyes tog hem segern i Svensk Travsports Grundserielopp med 30.000 i första pris efter att Hanna Olofsson tidigt avancerat utvändigt om ledaren. Segern blev säker för treåringen som går en intressant framtid till mötes.

Femåriga Yakari är något av en” late bloomer” som nu verkar ha förstått vad tävling går ut på. Tommy Nyberg tränar och körde till andra segern på kort tid efter att ha visat mod genom att plocka ner ledaren in på upploppet och sedan svarat samtliga attacker bakifrån.

Ulf Ohlsson hade lite stolpe ut med såg ändå till att hålla liv i championstriden genom att avrunda dagen genom att vinna med Petri Salmelas Eastwood Sisu som ledde från start till mål. Stall Salmela blev även de dubbelsegrare. Antero Heinonen har god hand med lite knepiga Chintana Bananas som fick en fin resa i andra par utvändigt och avgjorde säkert sista biten.

 

 

 

 

 

 

 

Fler nyheter

12 december 2017

Extra tävlingsdag till Boden

Boden får en extra tävlingsdag den 1 januari 2018 Bro...
7 december 2017

Zorro Swing krossade motståndet

Jens Eriksson har en riktigt kapabel häst i fyraåriga...