[Skip to Content]

Jocke tog karriärens första

30 nov 2017

Att vinna sitt första travlopp i karriären är förmodligen ett oförglömligt ögonblick. Torsdagen den 30 november är med all sannolikhet en dag Skellefteå killen Joakim Fjällström aldrig kommer att glömma. Med sin egenägda Min Lilla Emma fixade nämligen Jocke karriärens fösta kuskseger.

Det var minsann ingen bluffseger för Min Lilla Emma som gjorde tävlingsdebut. Trots en resa utvändigt om ledande Månskensprisen så var det kamp sida vid sida loppet igenom men när Månskensprinsen galopperade mitt på upploppet så kunde Joakim Fjällström koppla på segersmilet i god tid före mål.

 

Sexåriga Kompis Rigas verkar trivas utomordentligt bra i händerna på Hanna Olofsson då ekipaget nu tog andra segern på kort tid genom att leda runt om och ärligt kämpade upploppet ner.

Det var klurigt på V5-spelet denna aftonen som inleddes med en liten överraskning genom att just Hanna Olofsson satte dit egentränade Guvernör Sund som efter en mycket spårsnålresa som femma-sexa på innerspår hittade fritt spelrum runt sista sväng och spurtade sylvasst längs staketet till säker seger.

Rotets Lucifer hade inte vunnit lopp sedan januari -15 men nu var det dags igen. Roger L Berglund skickade iväg Rotets Lucifer till ledningen men valde att lämna över taktpinnen till Forspärla kort efter start. När sedan Forspärla galopperade cirka 300 meter från mål fick man tillbaka ledningen och svarade ärligt en tappert kämpande Stålville upploppet ner.

Kicki Axelsson har hög träffprocent på sina starthästar och segrade för andra tävlingsdagen i rad. Den här gången var segervapnet Squid som serverades en fin resa av Jens Eriksson och tackade genom att avgöra säkert kort före mål.

Cash In B.N. har tidigare visat sig trivas utomordentligt fin i ledningen och bet ifrån sig bra även den här gången efter att Jorma Särkiniva hittat ut från innerspåret och tidigt kunde avancera fram för att överta.

Annars var det Mauri Jaara-show på Bodentravet ikväll. Den skickliga finländaren tog tre segrar och mest imponerade egentränade Staro Liberty som vann med ”100-meter”.Maur vann även med Mr Golden Quick (M Haapakangas) och Bear A Title (H Heikkilä)

 

- DZ

Fler nyheter

12 december 2017

Extra tävlingsdag till Boden

Boden får en extra tävlingsdag den 1 januari 2018 Bro...
7 december 2017

Ovisst om championstriden

Ove A Lindqvist tog en dubbel och knaprade in på ledande Ulf...