[Skip to Content]

De tar över Travrestaurangen

27 nov 2017

Text från Norrbottens Media:

 Från årsskiftet kommer travrestaurangen i Boden att ha en ny restauratör. Nordic Cuisine Adventure tar över.

Det är Jessica Ågren och hennes sambo Peter Larsson som kommer att driva restaurangen. De driver sedan 2015 Nordic Cuisine Adventure AB. Peter Larsson drev travrestaurangen för omkring tio år sedan. Då var Jessica Ågren anställd som restaurangansvarig.

– Det känns väldigt bra. De vet vad det handlar om och har varit med förut. När de drev restaurangen förra svängen var det väldigt hög kvalitet på mat och upplevelser, säger David Zimmer, verksamhetsansvarig på Norrtrav/Bodentravet.

– Vi har haft en jättebra resa med Western farm, som drivit restaurangen och haft bra stuk på grejerna. Framför allt på V75 har de levererat stort, men de vill koncentrera sig mer på sin verksamhet ute på farmen.

Han förklarar att det har varit en utmaning att hitta en entreprenör och restauratör, som de känner sig trygga med. Det fanns ett tag en tanke att driva restaurangen i egen regi, men den föll bort successivt.

– Det är mycket jobb och vi måste också koncentrera oss på vår kärnverksamhet, som är att arrangera trav och utbildningar inom travsporten.

Så restaurangen lades ut på anbud och sju kom in. Valet föll på Nordic Cuisine Adventure, som har skrivit på hyresavtalet. Det gäller tillsvidare och de tar över travrestaurangen från och med 1 januari nästa år.

David Zimmer uppger att beslutet skedde efter noggrant övervägande där parets tidigare erfarenhet av driften av restaurangen spelade in. Sedan spelar alltid även personkemin roll, tillägger han.

– Vi har fått ett bra intryck av Peter och hans sambo Jessica.

Första tävlingsdagen är 6 januari. Inledningsvis säger Jessica Ågren att de ska fräscha upp lokalen i samverkan med Bodentravet.

Peter Larsson kommer ta hand om köket och Jessica Ågren ska sköta resten, men tillägger att de på sikt kommer behöva anställa någon mer. De bor i Boden och har drivit Restaurang Älvan i Morjärv, men den verksamheten avvecklar de nu.

– Vi kände att vi vill vara i Boden och vara verksamma här. Det kändes också roligt att komma tillbaka till travet. Nu är det nytt folk och nya möjligheter, säger Jessica Ågren.

Hon berättar att det kändes jättetrevligt och bra när de fick beskedet att de vunnit anbudet.

– Jag har en vision om att det här kommer att bli hur bra som helst. Vi planerar att starta med lunchserveringen i mitten av januari.

Något som David Zimmer välkomnar.

– Det är jättepositiv för oss att vi får fler människor till travbanan, säger han.

Jessica Ågren uppger att de även kommer ha ett samarbete med Bodentravet i samband med andra kringarrangemang.

– Vi vill ha en levande travbana. Det är en fin anläggning och något man kan känna stolthet över, den nordligaste travbanan i landet.

 

Fler nyheter

12 december 2017

Extra tävlingsdag till Boden

Boden får en extra tävlingsdag den 1 januari 2018 Bro...
7 december 2017

Ovisst om championstriden

Ove A Lindqvist tog en dubbel och knaprade in på ledande Ulf...