[Skip to Content]

Chef i regnet

19 sep 2017

Amatörtränaren Lage Berglund brukar ta fram fina hästar och är mest känd som mannen bakom Regent Royal. Vid lunchtävlingarna vid Skelleftetravet visade han upp ännu en fin häst i Chef Madrik som vann enkelt trots startgalopp.

 

Chef Madrik har hunnit bli fem år men är kanske något av en late bloomer. Från springspår prickade Ove A Lindqvist starten perfekt men på väg mot ledningen så blev det galopp. När Chef Madrik hittat benen så blev sedermera avancemang på sista långsidan där Ove A kunde hitta ner i andra utvändigt genom slutsvängen för att sedan speeda till enkel serger.

Hanna Olofsson har hittat en härlig form på sin och bästa kompisen (Malin Åberg) Roger America. Sjuåringen radar numera upp fina prestationer och nu kom fjärde segern på de fem senaste starterna. Efter att ha galopperat i en återkallad start skötte sig Roger gentlemannamässigt i den giltiga och sänkte sedan samtliga med en stark långspurt med öronkappan odragen.

Och på tal om Roger, så fick Roger Nilsson ett skönt formbesked av sin ögonsten Raz Mackenzie som inte blandade sig i spetsrusningen från sitt innerspår utan istället hittade ut i andra par utvändigt. När attacken sattes in på sista långsidan bet det väldigt bra och när ledaren galopperade i utgången av sista sväng var det sedan spel mot ett mål.

Hanna Olofsson såg till att bli dubbelsegrare genom att vinna med Kenneth Larsson-tränade Ikon Zon som gav ett rejält och stabilt intryck. Den tidigare lite hetsiga killen såg till att hålla koll på nerverna och Hanna gjorde inga misstag i loppet där några av konkurrenterna var lite väl heta på gröten.

 

-DZ

 

 

 

 

Fler nyheter

12 december 2017

Extra tävlingsdag till Boden

Boden får en extra tävlingsdag den 1 januari 2018 Bro...
7 december 2017

Ovisst om championstriden

Ove A Lindqvist tog en dubbel och knaprade in på ledande Ulf...