[Skip to Content]

Global Solidarity i Mäster Gustafs

15 sep 2017

Det blev finsk seger i Mäster Gustafs pokal med 100.000 kr i första pris genom Global Solidarity, tränad och körd av Marko Hakkarainen.

Finalen blev i första hand en uppgörelse mellan 1:an och 2:an från det första försöket där norska Camilio höll undan före Global Solidarity. I Finalen blev det dock det omvända efter att Global Solidarity fått ett lopp i tredjepar utvändigt. In på upploppet var det fortfarande längder att plocka in på ledande Camilio och från en dödens tapper t kämpade Eder Bob men Hakkarianen hade ytterligare en växel att lägga in och segern blev tillslut säker.

Petri Salmela/Ulf Ohlsson hade en fin kväll på Bodentravet och tog hem båda Dagens Dubbel-loppen. I DD-1 fick Ohlsson en kanonstart med Lady Zappa som satt i tät i ingången till den första svängen trots 20 meters tillägg. Över upploppet lat han henne sedan sträcka ut och det fyra åriga stoet brisade undan till enkel seger.

Bakom Canwin BF blev det en jobbigare resa från positionen utvändigt om ledaren. Men den stentuffa treåringen visade åter stort mod när han kämpade ner en duktig Faith In Life precis på mållinjen.

Petter Lundberg har fått bra stil på kapabla Don Draper som nu tog andra seger på tredje starten i regi Lundberg. Efter att tidigt ha övertagit lednigen var det sedan mer eller mindre spel mot ett mål till säker seger.

Malin Viklund och Vårvind var starkast i Dubbelcupen trots bakspår och tillägg så lyckades man kliva förbi samtliga tillslut till spelarnas stora överraskning.

Mellby Dealer / Roger Nillson vann det högre försöket till Mäster Gustafs Pokal efter att ha blixtstartat till ledningen. I täten var det sedan ingen som kände sig manad att utmana och Mellby Dealer gled undan till enkel vinst. I finalen blev man dock lottlösa efter en resa i kön.

Hanna Olofsson har haft celebert besök i dagarna av självaste Stefan Hultman för att bolla ideér och träningsupplägg. Inspirerad var också styrningen bakom sin egen Ava som tog karriärens fösta seger efter att ha hittat fritt spelrum från rygg på ledaren in på upploppet.

 -DZ

 

 

 

 

 

Fler nyheter

12 december 2017

Extra tävlingsdag till Boden

Boden får en extra tävlingsdag den 1 januari 2018 Bro...
7 december 2017

Ovisst om championstriden

Ove A Lindqvist tog en dubbel och knaprade in på ledande Ulf...