[Skip to Content]

Patricia över miljonen!

8 sep 2017

Järnmärren Patricia Bishop passerade en stor milstolpe i karriären när hon vid Skelleftetravets lunchtrav klev över en miljon intjänat.

 

Det bjöds på blöta förutsättningar när Skellefteå arrangerade lunchtävlingar med V65 under fredagen. Att regnet öste ner över ovalen bekom inte järnladyn Patricia Bishop ett dugg. Petter Lundberg som den här gången satt i vagnen fick en bra start och kunde i ett tidigt skede avancera fram utvändigt om ledande Manstones Classic för att avgöra in på upploppet. 23 segrar och dryga miljonen på kontot ståtar den nioåriga hårdingen tränad av Maria Bodin med.

En annan hemmahäst som trivdes i regnet var Susanna Grahns och Mats Utters Art Nattfari som spårade runt om för John Östman. ”Han trodde kanske att det var brorsan som körde” skrockade Östman om i segerintervjun och syftade på att Sören Östman och Art Nattfari bildade succéduo under förra året.

Andra raka segern blev det för Kjell Stenmark-tränade Solis som är tillbaka på allvar efter sjukdom. I dag var det Ove A Lindkvist som satt i vagnen och han serverade Solis ett perfekt lopp och in på upploppet bet spurten sylvasst. En av få hästar som mäktade med att vinna från kön i dag.

Nirtas Malenta var en annan av dagens spetsvinnare och femåringen passade även på att avla maiden i 10:e starten. Det är Tord Degerman och Carina Olofsson som rår om och sköter träningen av stoet som idag hade Malin Viklund i vagnen. Blev uppvaktade runt slutsvängen men pep undan på lätta ben sista biten in mot mål i bra stil.

Karriärens första seger slog även knepiga Chintana Bananas till med då hon skötte sig och spårade runt om för Antero Heinonen. Även här blev segermarginalen i mål betryggande då ingen av konkurrenterna förmådde haka på sista biten.

 

 

 

Fler nyheter

14 november 2017

Allan fixade glädjetårar

Systrarna Johanna och Josefine Beckman fick idag tillsammans med mamma Ingrid uppleva travsporten när den är som...
13 november 2017

Hedrande andraplats för Makethemark

Petri Salmelas stjärna Makethemark svarade för en mycket...