[Skip to Content]

Imponerande comeback av Solis

17 aug 2017

Kjell Stenmark-tränade Solis hade inte startat sedan i oktober -16 men det hindrade inte stoet från att ta en mersmakande seger i comebacken.

Torsdagens tävlingar på Skelleftetravet bar kallblodens prägel i och med att Sleipner anordande sin egen dag. Skador och sjukdomar har hållit 8-åriga Solis borta från tävlingsovalen i 10 månader men stoet visade sig vara väl förberett och körande Fredrik Stenmark kunde forcera till ledningen i den första svängen. Väl där visade sig Solis vara en allt för svår nöt att knäcka för konkurrenterna och segern blev enkel till slut.

Tävlingsdagen inleddes med att Jens Eriksson satte dit Jesper R Nilsson tränade Lejans Hulligan som den här kvällen inte gjorde skäl för namnet utan skötta sig prickfritt när många av konkurenterna gjorde bort sig med galopp. Karriärens första seger bärgades i sista stegen in mot mål för den allt mer stabila sjuåringen.

Jan Åberg var under många år en stor kallblodsprofil i Skelleftetrakten som framgångsrik uppfödare av Bodbäcks-hästarna. Sedan några år tillbaka körs Jan Åberg Minne och i år blev det seger till Umåker genom Sid Dox och Mats Gällerstedt som dök upp på open-stretch i sista steget.

Bodenamatören Gunilla Lundkvist hade en fin kväll med två segrar. Makin It Easy profiterade på högt tempo i täten och grejade årets fjärde seger i sista steget mot en tapper Happy Hayley. Karriärens första seger tog i sista loppet för kvällen snygga Höwings Undercover som fick en prefekt resa i andra par utvändigt och enkelt kopplade greppet in på upploppet. Båda hästarna kördes till seger av Sandra Eriksson.

Ove A Lindqvist var kvällens man på Skelleftetravet i kväll med en prydlig trippelseger. Bakom Kurt-Ove Westerdahls Kentucky satte Ove allt på ett kort och tryckte gaspedalen i botten på sista långsidan. In på upploppet hade Kentucky skaffat sig en ointaglig ledning och även om han stannade till lite i sin ensamhet blev segern enkel.

Ove segrade även med Voulez Vous och Beyond Tested båda tränade av Solängetamatören Ulrika Rehn som har dunderform på stallet för dagen.

 

Framgångar blev det även på Bergsåker då Bert Pettersson/Gabriella Laestander valde att stå över tävlingar på hemmaplan och istället lastade Premier Kronos till Bergsåker. Det slutade med seger på fina 11,6 med Ulf Ohlsson i vagnen!

 

 

 

 

Fler nyheter

14 november 2017

Allan fixade glädjetårar

Systrarna Johanna och Josefine Beckman fick idag tillsammans med mamma Ingrid uppleva travsporten när den är som...
13 november 2017

Hedrande andraplats för Makethemark

Petri Salmelas stjärna Makethemark svarade för en mycket...