[Skip to Content]

Fin lunch för Bodin!

10 aug 2017

Bodenamatören Maria Bodin hade en riktigt fin lunch på Skelleftetravet och lyckades med konststycket att vinna lopp både i sulky och sadel.

Det började med en riktigt imponerande seger för egentränade Rent A Tent som inledningsvis hamnade utvändigt om ledaren. 600 meter från mål trycke Bodin gaspedalen i botten och Rent A Tent stegade undan till säker segrer.


Under sadel blev det seger med Hanna Olofsson-tränade K.B.Milanson som gjorde motédebut på bästa sätt. Här var segrreceptet ledning från start till mål och fler segrar är nog att vänta för K.B.Millanson.


I Ung i Norr-loppet för fyraåringar blev det seger för HighButtosShoes-gänget (Stefan Lundmark tränar) Rally Esset ssom visat fin kapacitet men knepigt agerande. Nu skötte sig Scarlet Knight-sonen prickfritt och fick i händerna på John Östman en perfekt resa i andra par utvändigt. Segern blev enkel och tillsynes med gott om krafter sparade. Spännande fortsättning följer på den kanten.


Överraskningarna duggade tätt denna lunch och redan i den första loppet bjöds det på en överraskning i form av Louis Lane F (Lisa Wahlberg) som trots tillägg sändes mot täten efter 500 meter av Malin Viklund. När konkurenterna provade gå i närkamp på upploppet stack stoet retfullt undan på lätta fötter sista biten.


En annan överraskning svarade Järvsögrej (Tage Hollström) för, som gjort flera fina insater utan att få vinna lopp. Nu är dock segernollan spräck! Trots en galopp i starten lyckades Per Gustafsson hitta andra par utvändigt varvet från mål. Attacken kom 400 meter från mål och kort före mål var segergreppet kopplat!


Jesper R Nillson visde upp ett riktigt spännande nyförvärv i form av Livarot (bror till Sauveur) som inte vansläktas och inte gjorde någon besviken då han med en stark slutspurt ställde konkurenterna schack-matt i händerna på Sandra Eriksson. Här kan "Jeppe" ha en riktig klassklättrare.

-DZ

Fler nyheter

12 december 2017

Extra tävlingsdag till Boden

Boden får en extra tävlingsdag den 1 januari 2018 Bro...
7 december 2017

Ovisst om championstriden

Ove A Lindqvist tog en dubbel och knaprade in på ledande Ulf...