[Skip to Content]

Massor av segrar !!

5 jul 2017

Tisdagkvällen bjöd på inte mindre än nio segrar till Norrtrav! Segrar på Lycksele, Torneå och Bollnäs, ja Norrtrav var överallt!

Vi börjar väl i Lycksele som har sin årliga hästvecka och där Norrtravstränarna var riktigt på hugget!

Kvällens huvudlöpning var Lyckselepokalen med försök och final och efter krutröken lagt sig stod Hanna Olofsson och Julius Leejs som slutsegrare. En imponerande seger i försöket följdes upp med rena rama slalomuppvisningen i finalen där Julius Leejs och Hanna fick kryssa sig fram till invändig lycka och säker seger.

I det andra försöket tog Caligula F (Gabriella Laestander) första årssegern efter en hel del dramatik. Allt såg bombklart ut runt slutsvängen då Caligula F helt plötsligt kostade på sig en kortare galopp men körande Jan Norberg var med på noterna och parerade blixtsnabbt. I finalen så slutade Caligula F sedan trea.

Leif Eriksson tog en dubbelseger genom att första vinna med egentränade Stjärnvin Linn som fick en perfekt resa i andra spår och sedan levererade en stark långspurt. Leif följde sedan upp med att sätta dit förra travbossen Mikael Lundmarks Veyron Brodde som levererade en stark långspurt sista 800.

Skellefteåamatören Jessica Lindgrens Lovinna har utverkats i år och kunde nu ta andra årsegern efter att ha fångat in Mjölner Kari i god tid före mål.

Femåriga Tallyho har hittills mest ägnat sig åt att galoppera. Nu skötte hon sig och fick dessutom ett perfekt lopp i händerna på Antero Heinonen  som hittade fritt spelrum från fjärdepar invändigt och vann knappt men säkert.

Från Lycksele drar vi oss söderut till Bollnästravet där Petri Salmelas fina treåring Hesiod var tillbaka på vinnarspåret. Körande Ulf Ohlsson var inte med i någon startrusning utan litade på hästens starka spurtförmåga vilket visade sig vara en bra plan. När attacken sattes in i början på upploppet var det visserligen en bit fram men Ohlsson satt blixtstilla i vagnen medans Hesiod spurtade ettrigt till säker seger. Spännande fortsättning på den kanten.

 Vi avrundar på Laivakangas travbana utanför Torneå där Gunnel Fredriksson gjorde ett gästspel med två hästar. Det blev seger för Sulaiman OK som gjorde det den tunga vägen utvändigt om ledaren.

Seger blev det också för Bodenamatören Katarina Palomäki i kuskmatchen Ladies Cup med både monté och sulkylopp på programmet!

 

En fantastisk tisdag för Norrtrav! Vi är överallt!!

Fler nyheter

12 december 2017

Extra tävlingsdag till Boden

Boden får en extra tävlingsdag den 1 januari 2018 Bro...
7 december 2017

Ovisst om championstriden

Ove A Lindqvist tog en dubbel och knaprade in på ledande Ulf...