[Skip to Content]

Sommarens Stora fest är här!

12 jun 2017

Några av världens bästa hästar, kuskar och travtränare är på plats. Tillsammans med cirka 10.000 underbara människor. Med de förutsättningarna är det verkligen bäddat för en kväll långt ut över det vanliga.

 

Förra året hade vi vädrets makter mot oss. Vi slapp visserligen det värsta regnet men de katastrofusla(!)  prognoserna i kombination med att det regnade oavbrutet runt om kring travbanan skrämde såklart iväg besökare. Trots det blev det en fantastisk kväll med grym sport, och en magisk atmosfär i luften.

När krutröken lagt sig efter ännu ett minnesvärt upplopp (Norrbottens Stora Pris måste ha något slags rekord i hårda, minnesvärda dueller över upploppet) stod Daniel Redéns superhjälte Propulsion som vinnare av miljonen. Daniel Redén är landets hetaste tränare och titelförsvararen finns återigen på startlinjen.

Känslan är att startfältet i miljonloppet bara blir bättre och bättre! I år med Elitloppshästarna Propulsion och In Vain Sund och Finlands bästa häst Elian Web.  På starlinjen även ett av världens bästa ston Anna Mix som den här gången kommer med dokumenterad form! Nadal Broline med blott 30 starter i karriären är en ultratalang som kan vara vår nästa stora superstar. För första gången någonsin på Bodentravet också den genomsympatiska Oasis Bi som tjänade hissnande 7 miljoner under fjolåret och vad säger vi om Mosaique Face, Sveriges kanske hårdaste fighter som kommer till Boden kraftigt revanschsugen med sin följeslagare Adrian Kolgjini efter den snöpliga galoppen senast i Östersund med segern på gaffeln.

Bodentravet representeras av champion Sandra Eriksson som får chansen bakom outsidern Special Promise.  
Vem vinner ? Det där överlåter jag till någon annan, utan nöjer mig med att konstatera: Vilken race!!!

Den smått legendariska bossen på Bodentravet, Sven Granström sådde tillsammans med förra lanshövdingen P-O Eriksson fröet, som nu blommat ut till ett av landets bästa och mest prestigefulla travlopp med en miljon i första pris. Det ska hyllas! Hyllas ska också alla våra fantastiska sammarbetsparters i Guldklubben som gör detta möjligt, att köra om en miljon kronor i första pris i Boden är ingen lite sak.

Men Midnattstravet i Boden är mer än så. Det är också en folkfest, en lördagkväll då folk roar sig, knyter nya band och träffa gamla kompisar.  Redan tidigt på lördagsmorgonen ringlar köerna med bilar utanför entrén för att försäkra sig om att man får de platser man vill ha. På publikplatserna blir det alltid en härlig atmosfär och stämingen är alltid på topp! Det här är också något som de aktiva uppskattar väldigt mycket när man pratar med dem om hur de har upplevt kvällen. 

Till Bodentravet kommer man gärna och tävlar tack vare den fantastiska publiken och att vi också har en av landets bästa och mest respekterade banmästare i Mats Englund som ständigt håller tävlingsovalen i absolut toppskick.

Tillsammans ska vi nu se till att göra det här till en kväll att minnas! Bodentravets team ska göra allt för att just du ska få en så bra kväll som möjligt och de sportsliga prestationerna på banan kommer att tala för sig själv. Man känner både tacksamhet och stolthet att vara en del av detta jätte-evenemang som är både folkligt, festligt och en självklarhet för så många människor.

Den är en stor ära och mycket nöja att hälsa er välkomna till sommarens stora höjdpunkt på Bodentravet: Midnattstrav med V75 och Norrbottens Stora Pris. Nu kör vi! Manegen är krattad, hästarna och kuskarna är förberedda och laddade till max. Hur vore det nu om vi kunde ha lite tur med vädret också.

 

Väl mött!

 

 

 

 

 

 

Fler nyheter

12 december 2017

Extra tävlingsdag till Boden

Boden får en extra tävlingsdag den 1 januari 2018 Bro...
7 december 2017

Ovisst om championstriden

Ove A Lindqvist tog en dubbel och knaprade in på ledande Ulf...