[Skip to Content]

Stjänkuskar tog studenten!

8 maj 2017

Succéprogrammet Stjärnkusken har genererat elever till travskolor över hela Sverige. Bodentravets Travskola har inte varit något undantag.

Under sju veckor har sju tappra elever fått prova på travsportens värld. Under fredagens tävlingar hade de sin avslutning där de fick se hur det går till under en tävlingsdag.

Det var ett fullspäckat schema för vuxengruppens avslutning. Där rundvandring på stallbacken, besök i dommartornen och tandemkörning var några av punkterna som bockades av under dagen.

Det var blandade erfarenheter av trav bland deltagarna, men de flesta har ändå haft kontakt med hästar på ett eller annat sätt. Paret Linda Enberg och Torbjörn Pettersson har ridhästar hemma, och Ttobbe” har ett intresse av spel på trav sedan tidigare. Tidigare i år bestämde de sig för att göra något gemensamt.

- Vi har läge planerat att göra något tillsammans. Då såg vi annonsen om Vuxenkursen på Travskolan och tänkte att det nog skulle passa oss, säger Torbjörn.

Att ett intresse för trav ändå fanns där hos ”Tobbe” är det ingen tvekan om. Då de får åka reklambilen på innerplan under lopp två, kan han med lätthet nämna flertalet namn och tidigare prestationer av hästarna i loppet. Vinnaren har han klar redan i förväg.
- Faks Kevin vinner det här! Fast han kan bli lite hetsig i volten.

Sagt och gjort. Trots en något trevande start för favoriten Faks Kevin, så håller han sig på benen och kan bekvämt ta ledningen ut ur första svängen, där ekipaget också stannar resten av loppet.

En häftig känsla

Under kursens gång har de tappra sju fått lära sig alltifrån hästens sinnen och beteende, till hästens anatomi och skötsel av häst. Under kursen har de använt sig av travskolans ponnyer.

Kanske väl små, men kursdeltagarna har haft fullt upp med att bemästra dessa små egensinniga minihästar. Som avslutning har deltagarna fått testa på att köra de stora hästarna. Några själv på rakbanan och några som avslutning i tandemvagn. Under fredagens tävlingar fick några elever leda defileringen i tandemvagn tillsammans med kursledaren Olle Svensson.

Efter tandemkörningen var leendena breda, och vi kan nog konstatera att de var mer än nöjda.
- Det är en sådan häftig känsla att känna hur hästen verkligen tar i! Konstaterar ”Tobbe” nöjt efter sin körning på banan.
- Det var häftigt då vi körde fort på bortre långsidan.
- Nåja, det gick ju inte så fort, kontrar den luttrade kursledaren Olle Svensson

Oavsett om det gick fort eller inte, så kan vi nog konstatera att det är en adrenalinrusch utan dess like.

- Linnea Larsson


Från vänster: Kursledaren Olle Svensson, Rune Lampa, Ann Brännwall, Martin Samuelsson, Gunilla Lundqvist

Främre raden: Linda Enberg, Torbjörn Pettersson och Maria NordendahlFler nyheter

12 december 2017

Extra tävlingsdag till Boden

Boden får en extra tävlingsdag den 1 januari 2018 Bro...
7 december 2017

Ovisst om championstriden

Ove A Lindqvist tog en dubbel och knaprade in på ledande Ulf...