[Skip to Content]

Oväntade vinnare på Skelleftetravet

29 apr 2017

Det bjöds på en hel del överraskningar när Skelleftetravet körde breddlopp under lördagen.Bland annat skrällde hemmaamatören Lars Fredriksson och hans Bravo Lita till 15 gånger pengarna.

Bravo Lita inledde karriären mycket lovande men har sedan dragits med lite bekymmer. Nu var stoet återigen fit for fight och veteranenen Lars Fredriksson lämnade inget till slumpen när han avancerade till ledningen i ett tidigt skede. Trots en relativt hård öppning hade sedan Bravo Lita ork och mod att stå emot sina konkurrenter över upploppet i i V4 avslutningen.

En annan hemmaamatör som tog vägen via vinnarcirkeln var Jessica Lindgren som såg till att Lovinna avlade maiden i den 42:a försöket. I ett händelserikt lopp skötte sig Lovinna bäst av alla även om det gick lite på nålar sista biten så kunde en lättad tränare och kusk konstatera att det gick vägen den här gången.

Åsålitta kostade på sig en galopp i första sväng men var trots det starkast sista biten för sin tränare Helena Stenberg och fixade andra segern i karriären efter en fin slutforcering.

Två kuskar som brukar ta för sig på breddtravet är Jenny Engfors och Peter Wikström. Jenny såg den här gången till att vinna med Hanna Olofssons Finn Boko som löpte upp till fina träningsrundor med att vinna från utvändigt om ledaren.

Peter Wikström använde samma recept bakom Karina Paavolas Majet af Djupmyra och kunde i god tid före mål slå klorna i ledaren.

 

I Övrigt noterar vi att Mats Bucht tog en kuskseger bakom egentränade Rosmarin Dag som serverades en perfekt resa i tredjepar utvändigt och tackade genom att spurta till seger.

Jonatan Carre tog en dubbelseger genom att vinna motéloppet med Carmen Sting, tränad av sambon Constanza Flores, samt att inleda dagen med Mika Happakangas-tränade Magic Wish som tog första segern i karriären genom att leda från start till mål.

Gustav Andersson har hög procent på sitt lilla stall och tog ytterligare en seger när hans Guli Storm kämpade ner ledande Lome Jarl upploppet ner.

Umåkersproffset Stefan Johansson har en riktigt intressant häst i Kalles Kaviar Ås som inte bara är bildskön utan ser ut att vara en häst för större uppgifter. Hade idag 40 meters försprång mot sina konkurrenter och var överlägsen sista biten in mot mål.

 

Nästa tävlingsdag på Skelleftetravet är tisdag 9 maj.

 

 

 

Fler nyheter

12 december 2017

Extra tävlingsdag till Boden

Boden får en extra tävlingsdag den 1 januari 2018 Bro...
7 december 2017

Ovisst om championstriden

Ove A Lindqvist tog en dubbel och knaprade in på ledande Ulf...