[Skip to Content]

Engfors sköna trippel

13 apr 2017

Boden lärlingen Jenny Engfors brukar ta för sig i breddloppen. Skärtorsdagen på Bodentravet var inget undantag och den välkörande lärlingen kunde noteras för en trippelseger.

Först ut i trippelsegern av Hampus Eriksson-tränade Kasper Sånna som serverades ett perfekt lopp i andra par utvändigt. När anfallsorden kom runt slutsvängen bet det minst sagt bra för fuxen som var ensam på planen över upploppet.

Bakom Louise Lane F (Lisa Wahlberg tränar) blev det inte heller någon större dramatik och trots en position långt nere i kön kunde Jenny Engfors sätta sig till rätta i god tid före mål efter att ha kört på säkerhet runt slutsvängen med den galopplystna damen.

Trippelsegern fullbordades med Valley Stremline som kämpade ner Kenneth Sisu in på upploppet. Sexåringen fick stora delar av förra säsongen spolierad var nu tillbaka i stridbart skick. Hanna Olofsson tränar.

V5-spelet inleddes med en annan Olofsson lärling då Anna Karlsson gjorde allt rätt bakom Julius Leejs som ryggade stallkamraten Lowe R.Ö.K. och sedan försvann till en överlägsen seger in på upploppet.

Erica Guldhag fick något av ett genombrott i montésadeln förra året och visade att det inte var någon tillfällighet. Den här gången lurade hon Akseli Winner till karriärens första seger i 37 försöket.

Kvällen avrundades med att Bodenamatören Enar Gustafsson fick se sin Forsyth Action plocka ner sina konkurrenter från utvändigt ledaren i en ren speeduppgörelse över lång distans.

I övrigt notera vi tre segrar till Umåker genom Mats Gällerstedt som dubblade i kallblodsloppen med Guli Castor och Vännfors Prins.

Linnea Lundgren har fått fin stil på läckra Jaguar Håleryd som vann tillsammans med Malin Viklund trots en resa utvändigt om ledaren.

Jeppes rysare Simon Showtime levererade en tung långspurt som ställde samtliga konkurrenter schack matt på upploppet.

Kvällen ponnylopp såg återigen Lilleman Klöver och Moa Fredriksson som segrare (andra raka) efter ledning från start till mål.

Under kvällen var det även kick off för Rikstravets Stall Luleå Hockey. Cirka 50 delägare var på plats och fick bland annat se sin stallets Jim Sånna slipa formen inför tänkt start på V75 på Umåker, äta varmkorv, och mingla med stallets tränare Hanna Olofsson.

 

DZ

Fler nyheter

14 november 2017

Allan fixade glädjetårar

Systrarna Johanna och Josefine Beckman fick idag tillsammans med mamma Ingrid uppleva travsporten när den är som...
13 november 2017

Hedrande andraplats för Makethemark

Petri Salmelas stjärna Makethemark svarade för en mycket...