[Skip to Content]

Första som proffs för Jerker

8 jan 2017

Det var full fart i loppen och skyhög utdelning på V64 när Bodentravet körde årspremiär. En ensam vinnare tog hem Grand Slam och potten på 10 miljoner kronor.

Jerker Bjurman är Norrtravs färskaste tillskott i proffstränarkåren. Efter många år som framgångsrik amatör valde Jerker att från och med årsskiftet kvittera ut proffslicensen.

Första segern lät inte vänta på sig. Med Ove A Lindqvist i vagnen tog Bjurman-tränade Katla Kiro en vattentät seger i V64-2 och var en av få som faktiskt mottsvarade favoritskapet.
- Jag trodde på bra chans innan men visst är det skönt med en seger. Min målsättning första året som proffs är att försöka matcha fjolårets siffror, konstaterade Jerker Bjurman i vinnarcirkeln.

Marko Hakkarainen har hög träffprocent på Bodentravet och kommer ofta med hästarna i fin författning. Lago Negro var inget undantag och imponerade stort när han plockade ner favoriten Priamo Caf trots en resa utvändigt om denna.

Jens Eriksson hade ett nattsvart 2016 med en hel hög skador och elände. Nu är han dock tillbaka i vagnen och tog en prydlig dubbelseger genom att skrälla med Jörgen Holmqvist-tränade La Chaussette samt dagens sista med egen tränade Notorius Face.

Mer Skellefteå blev det i V64-4 när Stefan Lundmark-tränade Mystic Accident pulvriserade motståndet via en grym långspurt. - Jag kände att han var i gott slag och svarade fantastiskt bra när jag drog i högertömmen, konstaterade körande Jan Norberg.

Snabbloppet blev en riktig fartfest och den stora favoriten Up Up And Away fick ingenting gratis. Det bäddade för 11-åringen Breedlove som kunde profitera på en bra resa serverad av allsvenska championkusken Ulf Ohlsson.

V64-kupongen avslutades med ”Bästa Kusken”. Ett lopp för de segerrikaste kuskarna på Bodentravet  2016.  Segern gick till Jaakko Alamäki bakom Petri Salmela-tränade Merry Broline som var ensam på banan efter att ha satt in attacken 800 meter från mål och tagit över ledningen med halvvarvet kvar. Bra form på den kanten.

I övrigt noteras att årets första lopp vanns av Wilmer Flax och Jorma Särkiniva som åkte ifrån konkurrenterna via ett starkt slutvarv. Claes Sjöström har bra flyt och följde upp gårdagens dubbelseger på V75 genom att ta andra raka med amatörtränade Baily Dana. 

Bodenamatören Kurt Ove Westerdahl har ett riktigt löfte i Kentucky som nu tog 5 segern i 10 starten. Lär bli många fler.

Stuart Little har ofta lite hyss för sig men i händerna på Ulf Ohlsson skötta han sig perfekt och tog fösta segern för länge. Karl-Gustaf Lundqvist tränar

Fler nyheter

14 november 2017

Allan fixade glädjetårar

Systrarna Johanna och Josefine Beckman fick idag tillsammans med mamma Ingrid uppleva travsporten när den är som...
13 november 2017

Hedrande andraplats för Makethemark

Petri Salmelas stjärna Makethemark svarade för en mycket...