[Skip to Content]

Tre V75-segrar till Norrtrav!

25 dec 2016

Ja, vilken eftermiddag det blev för Norrtravs hästar och kuskar när V75 gick av stapeln på Umåker på juldagen. Tre V75 segrar, en dubbelsegrande kusk och totalt 581.000 kronor in till Norrtravs-tränade hästar i V75-loppen.

Jan Hällgrens Sambucus P.R. har haft ett fantastiskt år och krigat på i rikstoton. Nu i säsongens elfte timme fick han kröna den fina säsongen med en seger på V75. Leif Eriksson körde resolut från start och kunde efter viss strid ta hand om ledningen.

Trots den tuffa öppningen hade Sambucus P.R kraft och mod att stå emot konkurenterna till slut och tog en säker seger för Mellby Dealer och Roger Nilsson som satt fast med krafter kvar.

Det är Jan Hällgren som både äger och tränar Sambucus P.R.:
- Ja, inte var det så här jag trode han skulle vinna. Han är nog ännu bättre med ett rygg lopp men det gick ju vägen ändå sa en glad men samlad ägare i segerintervjun.

Att kalla K.B.Millansson för en "late bloomer " är ingen överdrift. Hästen har tagit god tid på sig och debuterade först som sjuåring sedan Hanna Olofsson fått hästen i träning.Och Hanna verkar oneklingen ha hittat nyckeln till K.B. Millanssons kunskaper som nu resulterade i en seger på V75. Dryga halvvarvet från mål lämnades positionen i rygg på ledaren och mitt på upploppet var segern klar.

- Ja, fy faan vad roligt. Jag bad honom att springa fortare runt slutsvängen och hästen svarade bra idag, sa segerkusken.


Amatören Per Gunnar Johansson har tidigare tränat fram kanonhästar som tex Cantare. Nu kan han ha något riktigt stort på gång igen med treåriga Just Wait And See som lyckades med konststycket att vinna V75-lopp redan som treåring.Talangen är stenhård och trots ett slutvarv i tredjespår var han ensam på plan sista biten i händerna på Per Linderoth som tryckte ordentligt på gasen mitt i slutsvängen. Plusbetyg även till Jens Erikssons Victory Brodde som spurtade fint till andraplatsen.


Leif Eriksson en strålande dag på jobbet och tog en dubbelseger som kusk på V75. Förutom vinsten med Sambucus P.R vann han även med Mats Buchts Så Gå Imponera.


Totalt tre V75 segrar. Nästan 600.000 kronor in till Norrtravs-tränade hästar på V75 och flera riktigt vassa pretstationer inte bara från nämnda. Stort grattis alla !!!

 

Foto: Ola Westerberg

 

 

Fler nyheter

14 november 2017

Allan fixade glädjetårar

Systrarna Johanna och Josefine Beckman fick idag tillsammans med mamma Ingrid uppleva travsporten när den är som...
13 november 2017

Hedrande andraplats för Makethemark

Petri Salmelas stjärna Makethemark svarade för en mycket...