[Skip to Content]

Manstone’s över miljonen

3 dec 2016

Det blev flera fina framgångar för Norrtravs hästar när Umåker igår körde tävlingar på isbana. Skelleftehästen Manstone´s Classic passerade en riktig milstolpe när han i och med seger klev över 1 miljon kronor i insprungna pengar.

Körande Jan Norberg prickade som vanligt starten perfekt och efter det var det långt ifrån någon ko på isen (sorry…). Manstones Calssic sprintade undan i ohotat stil till enkel seger. Det är Gabriella Leastander  och Bert Pettersson som tränar och äger den nyblivana miljonären och fick även med sig en andra plats genom Le Plus Rapide i lärlingsloppet.
  

Arkivbild: Manstones Classic. Foto:ALN

Fyraåriga stoet Gloria Leejs hade inte vunnit lopp på sina 16 första starter. Märkligt kan tyckas när stoet i ohotad stil avlade maiden efter att ha haft ledningen från start till mål för Jenny Engfors i lärlingsloppet.

Körande Engfors betydligt mer segervan och tog sin 20 seger för året och är med råge på väg mot sitt mest framgångsrika år som kusk.   Hanna Olofsson tränar Gloria Leejs  och fick även med sig två andraplaster genom Tripel Crown och Quattro Lane.

Vårvind och Malin Viklund är en ”match-made-in-heaven” . Duon har firat stora framgångar under året och nu kom fjärde segern i sjunde starten tillsammans.

Malin Viklund serverade Byske-hästen ett perfekt lopp mestadels i andra par utvändigt och segern tog med tillsynes gott om krafter kvar på ett imponerande sätt före Skellefteåhästarna Forspärla (Jan Gustafsson) och Nordglimra (Sören Hedberg)

Fler nyheter

14 november 2017

Allan fixade glädjetårar

Systrarna Johanna och Josefine Beckman fick idag tillsammans med mamma Ingrid uppleva travsporten när den är som...
13 november 2017

Hedrande andraplats för Makethemark

Petri Salmelas stjärna Makethemark svarade för en mycket...