[Skip to Content]

Razze fixade V75-seger

12 nov 2016

Det blev en mycket fin dag för flera av Norrtravs hästar på Bergsåkers V75-tävlingar.

Kronan på verket var när Roger Nilsson satte dit hans och Ingela Nilssons Raz Mackenzie i Silverdivisionen. Efter att ha forcerats till ledningen efter 600 meter var det sedan aldrig någon dramatik för den resliga Pitehästen.

-Det var en riktigt, riktigt skön känsla runt sista sväng när jag såg att alla konkurenter körde vad som gick och jag hade inte börjat köra på min, säger en mycket nöjd Roger Nilsson på väg hem i hästbussen.

Raz Mackenzie skar mållinjen med spetsade ören och till synes med gott om krafter sparade.  Segern var värd 125.000 kronor och nu är planen att starta på i V75 under vintern.
- Det har varit en skitsäsong för oss fram tills nu och vintern är väl egentligen hans bästa årstid så planen är att starta på. 

I övrigt var det flera Norrtravs hästar som höll sig långt framme på V75. Hanna Olofsson har gjort ett till synes riktigt lyckoköp i Jim Sånna som efter två segrar i ny regi ny slutade tvåa i klass II för Claes Sjöström. I Diamantstoet så spurtade såväl Mellby Darling (Sandra Eriksson/Petter Lundberg) starkt till andraplatsen och amatörtränade (Cathrine Bergström) Orkide C.D gjorde också hon ett topplopp som räckte till tredjeplatsen i samma lopp.

I klass I segrade Angle Of Attack ägd av Roland och Madelene Wikstén från Boden. Det är Robert Berg som tränar och körde till segern som tog på ett mycket imponerande sätt! Spännande fortsättning följer för denna mycket intressanta fyraåring.

 Stort grattis och starkt jobbat alla!!

 

 

 

Fler nyheter

14 november 2017

Allan fixade glädjetårar

Systrarna Johanna och Josefine Beckman fick idag tillsammans med mamma Ingrid uppleva travsporten när den är som...
13 november 2017

Hedrande andraplats för Makethemark

Petri Salmelas stjärna Makethemark svarade för en mycket...