[Skip to Content]

Bjurman mot Sto-SM

4 jul 2016

I kväll avgörs Sto-SM för kallblod på Hagmyrens travbana utanför Hudiksvall och Skellefteåamatören Jerker Bjurman har laddat rejält med både Ängskalla och Katla Kiro till start.
– Förhoppning är att någon av dem ska vinna, säger Bjurman.

Med bara fyra hästar på träningslistan är det inget annat än en fantastisk prestation att ha halva stallet till start i ett Svenskt Mästerskap.
– Väldigt roligt och att få vara med på den här nivån med det lilla stall vi har, det är faktiskt så att det liksom aldrig vill sjunka in.

Uppladdningen inför Sto-SM har gått helt enligt planen för både Ängskalla och Katla Kiro enligt tränaren som länge haft loppet i siktet.

– I två månader har jag planerat inför det här loppet och hittat starttillfällen för att ha tillräckligt med poäng för att komma med. Men det är klart att när man sitter och fryser på vintern så funderar man mycket på var man ska vara med och för Katla Kiro så har det här hela tiden varit en stor målsättning. Ängskalla var dock på väg in i avelsboxen i vintras men omlagd träning och lite ändringar i foderstaten har slagit väl ut. Förhoppningen är att någon av dem ska kunna vinna, målsättingen är att ha någon bland de tre främsta, säger Jerker Bjurman

Ängskalla körs ikväll av Ulf Ohlsson från spår 1, medan Ove A Lindqvist tar hand om tömmarna bakom Katla Kiro från spår 5.
– Spår 1 för Ängskalla blev så bra som det kunde bli och hon kan förhoppningsvis hålla ledningen. Katla Kiro brukar tappa från start så där spelar startspåret mindre roll.

Fler nyheter

14 november 2017

Allan fixade glädjetårar

Systrarna Johanna och Josefine Beckman fick idag tillsammans med mamma Ingrid uppleva travsporten när den är som...
13 november 2017

Hedrande andraplats för Makethemark

Petri Salmelas stjärna Makethemark svarade för en mycket...