[Skip to Content]

Burman is Back!

23 okt 2017

Mister Burman hade inte vunnit lopp sedan segern i Mäster Gustafs Pokal 2016. Men på måndagskvällen var 8-åringen tillbaka i vinnarcirkeln till tränaren Tilda Wahlbergs stora glädje.

Ja det var glad miner och till och med glädjetårar i vinnarcirkeln efter Mister Burmans seger. Körande Malin Viklund såg till hitta ut från rygg på ledaren i ingången till slutsvängen och över upploppet var det inget snack om var segern skulle gå.

Det var en så kallad bredloppskväll på Bodentravet som såg en del oväntade vinnare. Kvällen inledes med att Antero Heinonen satte dit chefen Petri Salmelas B.W.L. Timekeeper som höll rätt på benen och agerade rejält i slutstriden.

En mer oväntat vinnare sett till vinnaroddset var Perfect W.F. som Katarina Paklomäki serverade en perfekt resa i ett lopp där tempot var väl uppskruvat inledningsvis. Över upploppet var försvann sedan Pefect W.F. ifrån sina konkurrenter till en smått överlägsen seger.

Per Gustafsson höll sig väl framme denna kväll och tog hand om båda kallblodsloppen. Kjell Lundmark-tränade Bläs Laban gjorde sin fjärde start i nya regin och visade fin inställning till enkel seger. Guldtopp lovade mycket som unghäst men sedan har det gått lite grus i maskineriet.  Kanske var det proppen ur nu när det blev enkel seger efter fin resa i kön.

Julius Leejs har härdats på rikstoton under sommaren/hösten och visade att formen fortsatt är fin trots att startpoängen sinat en aning. I händerna på lärlingen Anna Karlsson pulvriserades motståndet när Karlsson valde att lämna rygg på ledaren för en utvändig position på sista långsidan.

Vi noterar också att välkörande finska lärlingen Johnny Länsimäki tog en snygg dubbelseger med Kenneth Sisu som spurtade längst ute vid staketet och Västerbo My Lady som fick en mer spårsnål resa.

 

Nästa tävlingsdag är 30 oktober med V64.

Fler nyheter

14 november 2017

Allan fixade glädjetårar

Systrarna Johanna och Josefine Beckman fick idag tillsammans med mamma Ingrid uppleva travsporten när den är som...
13 november 2017

Hedrande andraplats för Makethemark

Petri Salmelas stjärna Makethemark svarade för en mycket...