[Skip to Content]

Orkide CD tillbaka i vinnartagen

28 aug 2017

Orkide C.D. hade ett fantastiskt fint 2016 med seger bland annat i finalen av Diamantstoet (200.000). I år har det inte riktigt lossnat för Piteå-hästen men under Skelleftetravets tävlingar i söndags visade stoet att hon har mycket kvar att ge.

Trots dubbla tillägg lyckades körande Jens Nilsson hitta till ledningen i ett tidigt skede och höll ett jämt tempo ut till den sista långsidan då det gick undan värre. Orkide C.D. försvarade sig dock storstilat ända in i mål till första segern sedan november -16.

Jens Nilsson blev dubbelsegrare denna breddloppsdag efter att ha hittat till ledningen även med Ikon Zon (Kenneth Larsson) som tog karriärens fösta seger i vattentät stil.

Dagen inleddes med att Per Gustafsson tog en favoritseger bakom Rainer Tuuliainens Vindläsen som verkar vara i något av sitt livs form. Även här var det ledning från start till mål på nya rekordet 1.25,9.

Rekordsänkte gjorde även Sören Hedbergs Nordglimra som stod för dagens överraskning när hon ledde från start till mål. Den kapabala men ibland lite ojämna damen fick till slut utdelningen på god form och en hissande Sören Hedberg kunde konstatera att konkurrenterna inte förmådde att gå i närkamp sista biten.

Hanna Olofsson hade en kanonhelg på Bergsåker och rundade av helgens succé med att ha en vinnare även i Skellefteå. Gunnel Fredriksson tog hand om tömmarna bakom Guvenör Sund som enkelt spetsade trots sväv fjärdespår och höll undan med knapp marginal i tät slutstrid.

Ponnylopp till Dante Bjurman som startade längs bak av samtliga med Kumlaby Tabasco, men via en imponerande slalomkörning på bortre långsidan, såg Dante till att vara först i god tid före mållinjen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fler nyheter

22 september 2017

Sleipner Unghästvisning

Lördag 23 september på Bodentravet Söndag 24...
19 september 2017

Chef i regnet

Amatörtränaren Lage Berglund brukar ta fram fina...