[Skip to Content]

Talanger glänste på Umåker!

12 aug 2017

Två stora framtidsnamn visade framfötterna när Umåker körde V64-tävlingar i går. Amatörtränade hästarna Juliblixten (Camilla Wiklund) och Master Blaster (Ola Johansson) imponerade båda stort.

4-åriga Juliblixten har haft en fin säsong och är allt jämt under kraftig utveckling. Segern på Umåker togs i utklassningsstil sedan Juliblixten även visat att han kan öppna snabbt bakom startbilen . Väl i ledningen drog körande Peter Wikström fältet sönder och samman och mållinjen skars på nytt banrekord 1.28,3 (!) med gott om krafter sparade. Camilla Wiklund-Lövbom och Johan Lövbom, Burträsk, är det som äger, och har fött upp Juliblixten och här har man oneklingen fått fram en riktig guldklimp!

Ett annat framtidsnamn från Norrtrav verkar av allt att döma Master Blaster vara. Den Ola Johansson-tränade treåringen var åter i segertagen efter att ha galopperat bort sig senast.
Körande Ove A Lindqvist tog en säker start och landande utvändigt om ledaren som fick tuff massage hela vägen. I ingången till upploppet hade dock treåringen en bit fram till ledaren men Master Blaster visade upp en förstklassig löpskalle och kämpade sig förbi kort innan mål trots att han fått göra grovjobbet hela vägen och segrade på fina 16,5/2140v. Buller i Buddbyn AB är det som äger Master Blaster.


Två riktiga framtidsnamn från Norrtrav alltså som visar vilka duktiga amatörtränare som finns här uppe!

Fler nyheter

14 november 2017

Allan fixade glädjetårar

Systrarna Johanna och Josefine Beckman fick idag tillsammans med mamma Ingrid uppleva travsporten när den är som...
13 november 2017

Hedrande andraplats för Makethemark

Petri Salmelas stjärna Makethemark svarade för en mycket...