[Skip to Content]

Petter avrundade med dubbel

13 jul 2017

Petter Lundberg har fortsatt fin form på egna stallet och avslutade tävlingsdagen på Bodentravet genom att ta en snygg dubbelseger.

Don Draper är ett nyförvärv hos stall Lundberg som debuterade i sin nya regi på bästa tänkbara sätt genom att ta en enkel seger efter en resa i rygg på ledande Forza Sting.

Petters andra seger kom direkt i loppet efter med Malgomaj B som visat god form en längre tid. Från innerspåret bakom startbilen kunde man inte vara med i någon spetskörning men Lundberg kunde söka sig ut i slagläge ungefär 500 meter från mål. In på upploppet avgjorde stoet i ett nafs mot storfavoriten Sambucus P.R. som inte hade in bästa dag.

Stor dag även för Skellefteamatören Mikael Lindqvist som kvalade in till finalen av amatör-SM genom att leda runt om med Robin Hood Bi tränad av Burträskamatören Josefin Eriksson. Segern blev helt odramatisk och Norrtrav har utan tvekan ett starkt kort på startlinjen 28 juli på Visbytravet.

Far och son Johansson i Buddbyn har producerat flera klassklättare genom åren. Kanske har man ett nytt stjänämne i treåriga Master Blaster som vann sin debut enkelt. Ove A Lindqvist kunde hitta till ledningen in i den första svängen och segern såg komfortabel ut. Spännande fortsättning följer där!

För sexåriga stoet Bol Anna har det handlat mycket om vinna eller försvinna. Men kanske är det på väg att förändras för nu kom andra raka segern och Bol Anna såg säker ut som ett lås i händerna på I Jens Nilsson. Kanske har tränaren Thomas Larsson äntligen hittat nyckeln till den kapabla men knepiga damen.

Kvällen inleddes med att Sandra Eriksson lotsade Ralf Johansson-tränade Ängfreja till karriärens första seger efter en fin avslutning.

I övrigt noterar vi även en dubbelseger till finska drivern Petteri Joki som satte dit Bid Or Star genom att spåra runt om och sedan med en mäktig slutrökare, sänkte storfavoriten Easy Tiger Pellini, med Bella The Bomber.

Montéloppet gick (som vanligt) till Caroline Forsner och hennes Ariel T Dream som trots ett tungt lopp var ensam på planen i sin fjärde raka seger.


DZ

Foto: Ola Westerberg

Fler nyheter

14 november 2017

Allan fixade glädjetårar

Systrarna Johanna och Josefine Beckman fick idag tillsammans med mamma Ingrid uppleva travsporten när den är som...
13 november 2017

Hedrande andraplats för Makethemark

Petri Salmelas stjärna Makethemark svarade för en mycket...