[Skip to Content]

Hemmalaget starka på ICA-trav

6 jul 2017

ICA-handlarna förgyllde lunchtravet i Boden och såg till att publiken stortrivdes i solskenet. En hel del fin sport bjöds det på också och hemmalaget höll sig väl framme.

Valley Stremline har visat tidigare att hästen trivs ypperligt över kort distans och i ledningen. Hanna Olofsson hade inga större problem att hitta dit i dagens första lopp och segern blev tämligen odramatisk. 

Haparnadahästen Lennox Laday har visat fin kapacitet under en längre tid och nu fått utdelning på formen. Roger Nilsson körde ett perfekt lopp med Nisse Bertgrens träning och kopplade greppet tidigt på upploppet.

Skellefteamatören Lasse Fredriksson har bra snurr på materialet och hans Bravo Prinsess fick nu avla maiden efter ledning från start till mål för Roger L Berglund

Jesper R Nilsson visade upp en fin treåring i form av Front K.L.Hornline i treåringsloppet. Jens Eriksson låg en bit bak ner i kön medans tempot var rejält uppskruvat första varvet. När ledaren galopperade mitt i slutsvängen hade Front KL Hornline fortfarande en bit fram men visade fin uppfattning i slutstriden.

Dagens mest överlägsna segrare hittar vi i Bol Anna som forcerades till täten efter 500 meter och sedan lämnat konkurrenterna långt, långt bakom sig. Vinna eller försvinna brukar det vara för den här damen som idag vaknat på rätt sida.

Kajsa Englund fixar det mesta runt travet i Boden och är dessutom en fena på att träna häst. I avslutningsloppet fick hennes Aztec Boko full marschorder mitt i slutsvängen och spurtade tungt till säker seger.

I övrigt: Flög John Östman lågt med finska Caraway Runner som efter trafikproblem spurtade sylvasst längt ut i banan till knapp seger.

Caroline Forsner och Ariel T Dream förefallar i det närmaste oslagbara då det vankas montélopp i norr. Den här gången var det ledningen runt om som var segerreceptet.

Mera Umeå. Gustav Andersson har en riktig pärla i sin Guli Tor. Trots sin ungdom och orutin gjorde han processen kort med sina konkurrenter trots en resa utvändigt om ledaren.

 

 

Fler nyheter

14 november 2017

Allan fixade glädjetårar

Systrarna Johanna och Josefine Beckman fick idag tillsammans med mamma Ingrid uppleva travsporten när den är som...
13 november 2017

Hedrande andraplats för Makethemark

Petri Salmelas stjärna Makethemark svarade för en mycket...