[Skip to Content]

Konungens återkomst!

31 maj 2017

Bodens bästa häst - Makethemark - är uppstallad i Märsta utanför Stockholm
På onsdagen var Petri Salmela hem till Boden en sväng med sin stjärna för att testa långresan och visa upp guldklimpen för ägarna och hemmapubliken.


- Varje lopp måste springas men Uffe känner hästen som sin egen ficka, summerade Salmela körande Ohlssons äventyrliga styrning i försöket till Norrlands Grand Prix.

Makethemark var favoritspelad i Kungapokalen i den senaste starten där han gjorde bort sig med galopp.
Många undrade om formen var i vikande. Den här kvällen hotade också ett innerspår bakom bilen och Ulf Ohlsson var fullt sysselsatt med att försöka ta sig ut i andraspår första halvvarvet. Svart kusk lyckades till slut och kunde köra sig till ledningen efter 600 meter.

Jan Norberg masserade favoriten med Robert Berghs Algot Zonett som spratt i galopp i den sista kurvan och Makethemark kunde kliva undan och vinna med många längder.

”Inga oschysstheter”
Luckan uppenbarade sig efter 500 meter – turligt?
- Lite strid var det men det var inga oschysstheter i alla fall. Det gäller att ha lite flyt i sådana lägen och det hade jag, sa Ulf Ohlsson.
Segern i försöket till Norrlands Grand Prix var värd 100 000 kronor för ägarna AB Nian från Älvsbyn. Petri Salmela kunde andas ut efter pärsen.
- Vi var i alla fall hundra säkra på att det inte var något fel på honom på Åby - men med tanke på läget i dag var det i alla fall en liten lättnad att det gick vägen. Det var extra roligt att komma hem och vinna!
Petri Salmela meddelade att Makethemark ska starta i Norge nästa gång. Hästen är preliminäranmäld till Fyraåringseliten söndagen 11 juni (V75) under Oslo Grand Prix-dagen.

Selmer – vilket löfte
Treårige Selmer I.H. ser ut som en kommande stjärna. Valacken kom från seger och ett banrekord i Skellefteå och kunde nu bärga andra raka trots att körande Mika Forss väntade lite väl länge med att sätta in slutstöten från femteparet utvändigt.
Selmer I.H. avslutade tungt i spåren och fångade in Canwin B.F. precis på linjen. Imponerande.
- Vi hade bestämt att vi skulle köra honom bakifrån i dag och säker var jag inte förrän på mållinjen. Han är mycket kapabel den här, sa finske kuskettan Mika Forss,
Umeåamatören Ingemar Hultqvist äger, tränar och har fött upp Selmer I.H. som var en av sju (!) hästar från stallet som startade i Boden den här kvällen. En proffsig amatör med ett stall där lärlingarna Samu Sundqvist och Malin Viklund bildar team.
Team Ingemar Hultqvist tog ytterligar en seger på V86. Segerrike Magnifik Brodde tuffade runt fältet i tredjespår sista 800 meterna i sprinterloppet i V86-6 från djupaste kön och även denne var kusligt bra. Mika Forss i vagnen igen.

Beau Mec i Scandalens
Ulf Ohlsson knep tre segrar på V86. I storloppet Scandal Plays Minne för högsta klassen behövde han dock inte tänka på finliret bakom tioårige Beau Mec.
Den forne derbyvinnaren fick dra tåget först i tredjespår sista 700 meterna. Tredje raka. Lars Wikström tränar.
Bakom Örnsköldsvikshästen Hagentoy hade Ohlsson lekstuga i ett försökslopp till klass-I (V75). Detta sedan Ulf Ohlsson än en gång bemästrat ett innerspår och kunde glida till ledningen i den första kurvan. Amatören Kenneth Thelin står bakom.

Idun överraskade
Omgångens jätteöverraskning kom i kallblodsloppet Greivins Minne. Danneros Micael Melander hjälpte amatören Peter Forsgren från samma bana med åttaåriga stoet Idun som påpassligt plockade första segern sedan april 2015 i detta finallopp med 100 000 kronor till vinnaren. En vinnare endast spelad på en procent på V86.
Triospelarma som prickade 13 Idun-2 Hallsta Majestix-7 Våler Troll fick 73 148 gånger pengarna i odds!

Favoriten i Lappland Cup
V86-2 var finalen av Lappland Cup med 60 000 kronor till vinnaren. Finalen hade föregåtts av ett försökslopp i Torneå där Don Juan Sisu vann i pigg stil från ledningen.
Att fyraåringen nu ställdes med 20 meters tillägg gjorde mindre. Don Juan Sisu – favoriten i loppet spelad på 34 procent - ser ut att vara ett löfte och spurtade till överlägsen seger efter att ha liftat med i ryggar till den sista kurvan. Uleåborg-tränaren Mauri Jaara managerar.
Petri Samelas Tortuga visade än en gång att hon tål tuffa upplägg. Kaj Widell körde offensivt i dödens och bemästrade ledande favoriten Castanya Am knappt men säkert.
Åtta rätt på V86-spelet gav 13 715 kronor. Sju rätt delade ut 35 kronor medan det blev jackpot på sex rätt och extra miljoner att spela om nästa onsdag.

Kanal75/Mikael Wikner

Fler nyheter

14 november 2017

Allan fixade glädjetårar

Systrarna Johanna och Josefine Beckman fick idag tillsammans med mamma Ingrid uppleva travsporten när den är som...
13 november 2017

Hedrande andraplats för Makethemark

Petri Salmelas stjärna Makethemark svarade för en mycket...